logo

Archiv Aktualit



26
Únor

PDF

Připravili jsme pro vás 3D ukázkové video klimatizace bez venkovní jednotky GHIBLI PDC. Můžete si tak udělat lepší představu o jednoduchosti montáže těchto klimatizačních jednotek.

Prohlédnout video montáže ZDE

 

 

27
Říjen

Nová zelená úsporám: Startuje kontinuální výzva, poběží do roku 2021. Domácnosti si sáhnou až na 27 miliard korun.

Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí ČR dnes zveřejnili podmínky další výzvy v programu Nová zelená úsporám určenou pro rodinné domy. Jde o tzv. kontinuální výzvu, v rámci které bude možné žádat o dotaci průběžně až do roku 2021. Příjem žádostí startuje už zítra. K dispozici je pro letošní rok 520 milionů korun, v příštím roce bude k dispozici očekáváných dalších 2,85 miliardy korun.

Zásadní novinkou programu Nová zelená úsporám je dlouhodobá kontinuální forma výzvy. Ta se od běžné výzvy liší tím, že není omezena na několik měsíců, ale potrvá až do konce programu, tedy do roku 2021. Během této doby program přerozdělí zhruba 27 miliard korun získaných z prodeje emisních povolenek. Více

 

30
Červenec

PDF

Právě vyšel MŮJ DŮM 8/2015, tradiční časopis o bydlení v rodinných domech. Každý měsíc informuje o novinkách a trendech nejen ve stavebnictví, ale spolupracuje taky s nejlepšími odborníky z oblasti zahradní architektury.

V čísle 8, který je Speciálem především pro rekonstrukce najdete mimo jiné články "Mlýn jako splněný sen", "Kopie s přidanou hodnotou", "Ze staré podlahy krásná nová", "Pravidla rekonstrukce zahrady" a mnoho dalších, velmi zajímavých informací.

22
Červen

Za pouhý týden od spuštění příjmu žádostí do programu Nová zelená úsporám dorazilo na Státní fond životního prostředí ČR celkem 459 žádostí za více než 123 milionů korun. To je vzhledem k celkové výši alokace téměř 11 procent z celkových prostředků připravených pro rodinné a bytové domy. A žádosti každým dnem rychle přibývají.

Zájemci o dotace z programu Nová zelená úsporám podávají své žádosti přesně jeden týden, tedy od 15. května od 10 h. Pro letošní rok je na energeticky úsporná opatření v programu připraveno 1,1 miliardy korun, z toho 600 milionů je určeno pro majitele rodinných domů na celém území České republiky a 500 milionů je vyčleněno na pražské bytovky.

„Díky nově nastaveným podmínkám programu, které jsou pro žadatele daleko vstřícnější, je program dostupný takřka všem majitelům domů. Na dotace nyní mohou dosáhnout i ti, kteří nemají pohromadě více peněz na nákladnější rekonstrukce a chystají se zateplovat postupně. Zájem o dotace je veliký,“ komentuje aktuální stav programu ministr životního prostředí Richard Brabec.

„K dnešnímu dni evidujeme 430 odeslaných žádostí u rodinných domů za více než 95 milionů korun a dalších 1400 žádostí za předběžně odhadovaných 300 milionů korun je ve stavu rozpracovanosti. U bytových domů bylo přijato 29 žádostí v hodnotě 28 miliónů korun,“ říká ředitel Státního fondu životního prostředí ČR Petr Valdman s tím, že žádosti nejčastěji přicházejí z Moravskoslezského, Středočeského a Jihomoravského kraje.

Aktuální stav disponibilních finančních prostředků určených pro jednotlivé výzvy je možné průběžně sledovat prostřednictvím aplikace pro příjem žádostí na stránkách programu Nová zelená úsporám

25
Květen

 

Zahájení příjmu žádostí 2.výzvy pro rodinné domy a 1.výzvy pro bytové domy začíná 15. května 2015. Program Ministerstva životního prostředí administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje v rodinných a bytových domech vymezilo v letošním roce 600 mil. Kč, resp. 500 mil. Kč. Žádosti je možné podávat do 31.10.2015. Více na www.novazelenausporam.cz